Brood met feta-paprikaspread – IDDSI 4 en 5


Zin in een keer wat anders (smeerbaar) op brood? Probeer dan eens dit recept. Op de foto zie je de IDDSI 4 variant: glad gemalen.

Benodigdheden:
– 1 gerookte paprika uit pot (zo’n 70-80 gram)
– 100 gram feta/witte kaas
– 3 boterhammen zonder korst en zonder pitjes
– melk

 Benodigdheden:
– 1 gerookte paprika uit pot (100 gram)
– 100 gram feta/witte kaas
– 3 boterhammen zonder korst en zonder pitjes
– melk

Aan de slag:
Voor de spread:
Controleer of de paprika geen pitjes meer bevat. Mix de paprika met de kaas en één boterham in een blender of iets dergelijks tot een gladde, dik vloeibare spread. Voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe en mix die nog mee.

Brood IDDSI 4: schenk 80-100ml in een hoge beker of in een grote kom en scheur de twee boterhammen erboven in stukjes. Laat even staan. Het is afhankelijk van de grootte van de boterhammen hoeveel melk je nodig hebt. Mix met een blender of iets dergelijks tot een gladde dik vloeibare massa zonder stukjes. Blijft het mengsel aan een gekantelde lepel plakken? Dan moet je nog meer melk toevoegen. Druipt het door de tanden van een vork? Dan moet je nog meer brood toevoegen.

Brood IDDSI 5: Scheur de twee boterhammen in stukjes en besprenkel met zo’n 40/50 ml melk, afhankelijk van de grootte van de boterhammen. Mix met een blender of iets dergelijks tot een dik vloeibare massa, waar nog minimale, rulle stukjes in voorkomen.

Serveer het brood op een bord of in een schaaltje en smeer de spread erop. Je kan ook een vierkante serveervorm gebruiken. 


Download hier het recept:Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s