Brood met feta-paprikaspread – IDDSI 4 en 5


Zin in een keer wat anders (smeerbaar) op brood? Probeer dan eens dit recept. Op de foto zie je de IDDSI 4 variant: glad gemalen.

Benodigdheden:
– 1 gerookte paprika uit pot (zo’n 70-80 gram)
– 100 gram feta/witte kaas
– 3 boterhammen zonder korst en zonder pitjes
– melk

Aan de slag:
Voor de spread:
Controleer of de paprika geen pitjes meer bevat. Mix de paprika met de kaas en 1 boterham in een blender of blender tot een gladde, dikvloeibare spread. Voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe en mix die nog mee.

Brood IDDSI 4: schenk 100ml in een hoge beker of in een grote kom en scheur de twee boterhammen erboven in stukjes. Laat even staan. Mix met een staafmixer (of eventueel blender). tot en gladde dikvloeibare massa zonder stukjes.

Brood IDDSI 5: Scheur de twee boterhammen in stukjes en besprenkel met 40/50 ml melk. Mix met een staafmixer (of eventueel blender) tot een dikvloeibare massa, waar nog minimale, rulle stukjes in voorkomen.

Serveer het brood op een bord of in een schaaltje en smeer de spread erop. Je kan ook een vierkante serveervorm gebruiken. 


Download hier het recept:



Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s