Wie ben ik?

Even voorstellen. Mijn naam is Annelinde Porsius. Ik ben logopediste en werk in de ouderenzorg. Ik werk dagelijks met mensen met slikproblemen. Denk hierbij aan mensen die een beroerte hebben gehad, dementerende cliënten, enz. Hierbij zie ik vaak ook dat eten en drinken een grote rol speelt bij kwaliteit van leven. Slikproblemen kunnen zorgen voor sociaal isolement, minder trek hebben, afvallen, eten en drinken zien als iets dat ‘moet’ en niet meer iets dat fijn is, bang zijn om te stikken…. Eten en drinken en genieten hiervan is zo belangrijk, ook wanneer je veranderingen aan eten of drinken nodig hebt om veilig te kunnen slikken!

In mijn vrije tijd ben ik veel in de keuken te vinden. Zowel koken als bakken vind ik heerlijk om te doen. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en probeer creatief om te gaan met eten en drinken. Door een project op werk is het idee voor deze website ontstaan. Ik had het doel voor ogen om toegankelijke recepten te schrijven voor iedereen met slikproblemen. Uitdagend, want ik stel mezelf het doel om het eten zo smakelijk mogelijk te maken (en eruit te laten zien), ondanks de beperkingen van de consistenties. Welk eten en drinken wat ik zelf graag eet kan ik zo veranderen dat het ook veilig is voor mensen met slikproblemen? Alle recepten die ik plaats zijn uiteraard door mijzelf geproefd (en door mijn partner, die dat helemaal niet erg vindt!)

Mijn doel met deze website is te laten zien dat eten en drinken nog steeds genieten kan zijn, ook al zijn er beperkingen door slikproblemen.Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen