Ontbijtkoek – IDDSI 4 en 5

Ontbijtkoek – IDDSI 4 glad gemalen

Niet de meest fraaie foto of kleur, maar toch smaakt dit simpele recept gewoon lekker naar ontbijtkoek! Dit recept kan je maken op niveau 4 glad gemalen en niveau 5 fijngemalen en smeuïg. Ik heb voor dit recept Snelle Jelle kruidkoek gebruikt. Het zou kunnen dat het recept anders wordt wanneer je een ander soort koek gebruikt. Lees goed de instructies bij punt 2, zodat je zeker weet dat je de goede consistentie krijgt.

Benodigdheden voor 1 persoon:
– een plak ontbijtkoek van 50 gram
– 50 ml melk

Aan de slag:
1. leg de plak ontbijtkoek in een schaaltje of een diep bord en schenk de melk erover. Draai een keertje om, zodat de ontbijtkoek goed overal de melk opneemt. Laat een kwartiertje staan.

2. voor niveau 4: neem de ontbijtkoek uit de melk en maal deze helemaal fijn met een staafmixer of blender. Voeg -indien dit nodig is- beetje voor beetje de melk toe waarin de ontbijtkoek geweekt heeft. Mix totdat je een glad mengsel krijgt wat van een gekantelde lepel afvalt en niet blijft plakken. Let op, het mengsel mag niet te dun worden. Als het door de tanden van een vork heen druppelt, is het te dun. Je moet dan nog wat extra geweekte ontbijtkoek toevoegen.

Voor niveau 5: mixen met een blender of staafmixer is niet nodig. Neem de ontbijtkoek uit de melk en doe dit over in een schaaltje. Prak de ontbijtkoek helemaal fijn met een vork. De ontbijtkoek bevat dan nog minimale stukjes.

3. Je kan het mengsel op een bordje serveren zoals op de foto in de vorm van een ontbijtkoek of serveer het in een leuk schaaltje.

Tip voor variatie: vervang de melk eens door een andere vloeistof, zoals siroop of sinaasappelsap.


Download hier het recept:Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s