Appel-kaneelijs – IDDSI 3


Hittegolf-alarm voor deze week! Tijd voor ijs dus.
Dit recept voor ijs is binnen een handomdraai klaar. Het ijs blijft door de appelmoes ook dik wanneer het smelt. Je kan de hoeveelheid ijs en appelmoes naar wens aanpassen, maar gebruik telkens evenveel ijs als appelmoes qua gewicht. Genieten op een warme dag! Dit recept komt uit op niveau 3: dik vloeibaar.

Benodigdheden voor 1 portie:
– twee flinke scheppen vanille roomijs, zo’n 80 gram
– 80 gram appelmoes, koud uit de koelkast
– snuf kaneel

Aan de slag:
Doe de benodigdheden in een schaaltje. Mix met een lepel door elkaar, totdat het goed gemengd is. Klaar! Zet het ijs nog even terug in de vriezer voor maximaal een uur om het ijs weer iets harder te krijgen.

Download hier het recept


Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s