Bananenijs – IDDSI 3


De temperaturen blijven nog even boven de 30 graden…en wat een heerlijke verrassing was dit ijs toen! Doordat je bevroren banaan gebruikt, is de bananensmaak vrij mild. Dit ijs biedt een dikker alternatief op normaal roomijs en is daarnaast ook nog eens gezond! Eenmaal gesmolten komt dit ijs uit op niveau 3: dik vloeibaar.

Benodigdheden voor 2 porties:
– 2 hele rijpe bananen

Aan de slag:
1. Bevries 2 hele rijpe bananen voor minimaal 4 uur in, gesneden in plakjes.

2. Maal de bevroren bananen fijn in een hakmolen, blender of keukenmachine, eventueel met wat vloeistof zoals een lepel heet water, melk of yoghurt.

3. Serveer direct, met bijvoorbeeld chocolade-dessertsaus, pindakaas of jam.


Download hier het recept:


Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s