Boterham met pindakaas, banaan en sambal – IDDSI 4 en 5


Een recept met pit! Dit recept is te maken voor niveau 4 (glad gemalen) of niveau 5 (fijngemalen en smeuïg). Uiteraard kan je de sambal ook weglaten.

Benodigdheden:
– 2 boterhammen zonder korst, zonder pitjes
– 1 rijpe banaan
– pindakaas
– sambal (optioneel)
– melk (voor niveau 4)
– staafmixer

Aan de slag:
1. Besmeer de boterhammen met pindakaas. Snijd in stukjes en doe in een kom. Prak de banaan op een bordje. Voeg sambal toe in de kom naar smaak of laat dit weg.

2. Mix met een staafmixer of blender tot een smeuïg geheel. Voeg voor IDDSI 4 nog ongeveer 5 eetlepels melk toe. Het mengsel mag bij deze consistentie niet aan de lepel blijven plakken, maar ook niet zodanig dun zijn dat het door de tanden van een vork heen druipt.

3. Serveer in een serveerring of klein schaaltje en garneer met de overgebleven geprakte banaan (alleen IDDSI 5), sambal en pindakaas.

Variatie: vervang de pindakaas door chocopasta en laat dan de sambal weg.


Download hier het recept:



Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s