Boterham met pindakaas, banaan en sambal – IDDSI 4 en 5


Een recept met pit! Dit recept is te maken voor niveau 4 (glad gemalen) of niveau 5 (fijngemalen en smeuïg). Uiteraard kan je de sambal ook weglaten.

Benodigdheden:
– 2 boterhammen zonder korst, zonder grote pitjes
– 1 rijpe banaan
– pindakaas
– sambal (optioneel)
– melk (voor niveau 4)
– staafmixer

Aan de slag:
1. Besmeer de boterhammen met pindakaas. Snijd in stukjes en doe in een kom. Prak de banaan op een bordje. Doe de ene helft in de kom en bewaar de andere helft voor garnering. Voeg sambal toe in de kom naar smaak of laat dit weg.

2. Mix met een staafmixer tot een smeuïg geheel. Voeg voor IDDSI 4 nog 4-5 eetlepels melk toe.

3. Serveer in een serveerring of klein schaaltje en garneer met de overgebleven geprakte banaan, sambal en pindakaas.

Variatie: vervang de pindakaas door chocopasta en laat dan de sambal weg.


Download hier het recept:



Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s