
Koffie met verdikkingsmiddel vindt niet iedereen lekker. Deze variant is verdikt door middel van hopjesvla. Ik heb de Campina hopjesvla gebruikt. Neem je een andere soort, dan kan dit voor andere verhoudingen zorgen.
Benodigdheden voor 1 ‘bakkie’:
Niveau 3 – dik vloeibaar
– 120 ml hopjesvla
– 50 ml koffie
– eventueel een scheutje koffiemelk
Niveau 2 – matig vloeibaar
– 100 ml hopjesvla
– 70 ml koffie
– eventueel een scheutje koffiemelk
Niveau 1 – licht vloeibaar
– 80 ml hopjesvla
– 120 ml koffie
– eventueel een scheutje koffiemelk
Aan de slag:
Mix de vloeistoffen door elkaar.
N.b. voor niveau 4 kan enkel hopjesvla gebruikt worden als ‘koffie’. Vla wordt dunner wanneer je het verwarmd, dus het kan niet opgewarmd worden.
Download hier het recept:
Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen