
Deze maaltijdsoep bevat nog kleine stukjes en komt daarom uit op IDDSI 5 – fijngemalen en smeuïg. Gebruik bij voorkeur kipdijfilet, omdat dit malser en smaakvoller is dan ‘normale’ kippenborstfilet.
Benodigdheden voor 1 kopje soep:
– 100 gram kip(dij)filet in stukjes
– 1 kleine wortel
– 75-100 gram prei
– 1 kleine ui
– 250 ml (kippen)bouillon
Aan de slag:
1. Was de prei en snijd in halve, dunne ringen. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui.
2. Breng de bouillon aan de kook in een soeppan. Wanneer de bouillon kookt, voeg je de kip en de groenten toe. Kook voor 15 minuten.
3. Mix de soep in een blender of keukenmachine, totdat er minimale stukjes overblijven. Serveer direct.
Download hier het recept:
Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen
Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.
Leuk weer Annelinde. Groetjes, Els
LikeLike