Speculaas-koffie dessert – IDDSI 4


Een (winters) dessert in een handomdraai gemaakt. Dit recept komt uit op IDDSI 4 zeer dik vloeibaar.

Benodigdheden voor 1 à 2 desserts:
– 2 à 3 speculooskoekjes (vervang eventueel door normale speculaasjes)
– kopje koffie
– roomkaas/mascarpone
– poedersuiker
– snufje koek-/speculaaskruiden of kaneel (optioneel)

Aan de slag:
1. Zet een kopje koffie en leg de koekjes op een schaaltje. Giet een klein beetje koffie over de koekjes totdat ze volledig de koffie hebben opgenomen. Prak dit helemaal glad met een vork en laat even staan. Doe het koekjesmengsel over in een glaasje of schaaltje.

2. Doe 75 gram roomkaas in een schaaltje en doe er 1 à 2 eetlepels afgekoelde koffie door met 10 gram (of meer naar smaak) poedersuiker. Voeg eventueel een snufje van de kruiden toe en meng goed. Giet het roommengsel op het koekjesmengsel.

3. Zet voor minstens een uur in de koelkast.


Download hier het recept:


Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s