Beschuit – IDDSI 6

Een zacht beschuitje in een handomdraai gemaakt. Dit recept vereist nog enig kauwvermogen, maar geen bijtvermogen. Dit recept komt daarom uit op niveau 6 zacht & klein gesneden.

Benodigdheden:
– 1 beschuit
– 40 à 50 ml melk
– kaneel/suiker/smeerbaar beleg zoals jam of chocopasta (optioneel)

Aan de slag:
1. Verwarm de melk in een mok in de magnetron voor maximaal 20 seconden op de hoogste stand. Giet de warme melk over een beschuitje, met name over de randen. Laat dit voor zo’n kleine 5 minuten intrekken (doe desnoods even een deksel erover zodat het warm blijft).

2. Het beschuit is nu klaar. Controleer even met een vork of de randjes zacht zijn geworden of verwijder deze desnoods. Bestrooi met een snufje kaneel en wat (poeder)suiker of honing of besmeer met bijv. jam. Eet of serveer het beschuit in kleine stukjes van maximaal 1,5 x 1,5 cm.

Download hier het recept:

Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s