
Een muffin als tussendoortje lust iedereen wel. Deze versie is makkelijk te maken in verschillende consistenties. In een handomdraai heb je een lekker tussendoortje klaar.
Benodigdheden voor 1 muffin naturel (zie foto onderaan):
– een muffinvormpje of een klein schaaltje (niveau 4 kan alleen in een schaaltje)
– staaf- of handmixer/blender
Niveau 6 – zacht en klein gesneden
– 60 gram cake
– 10 gram slagroom uit een spuitbus
Niveau 5 – fijngemalen en smeuïg
– 40 gram cake
– 30 gram slagroom uit een spuitbus
– 1 eetlepel jam (bijv. abrikozen)
Niveau 4 – glad gemalen
– 40 gram cake
– 30 gram slagroom uit een spuitbus
– 3 eetlepels yoghurt/(vanille)vla
Voor de chocolade muffin nog extra:
– 1 eetlepel cacaopoeder
Eventuele toppings:
– (aardbeien)jam
– poedersuiker
Aan de slag:
1. Verkruimel de cake fijn boven een beslagkom. Spuit vervolgens de slagroom erbij en eventueel de jam of yoghurt/vla. Mix dit vervolgens tot een glad mengsel (ik gebruikte hiervoor een staafmixer). Niveau 5 en 6 kunnen kort gemalen worden, een paar seconden. Let bij niveau 4 erop dat het beslag volledig glad is; dit moet langer gemixt worden.
2. Wanneer je de chocolade muffin maakt, moet je nu nog de eetlepel cacaopoeder toevoegen. Roer dit goed door.
3. Schep het beslag in het muffinvormpje of het schaaltje. Bestrooi eventueel met poedersuiker of doe een lepeltje jam erop.
Variatie-tip: voeg wat geprakte banaan toe voor een lekkere bananenmuffin.
N.b. de cake maakt de consistenties wat plakkerig, maar is verder wel goed te malen.

Download hier het recept:
Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen