‘Spiegelei’ – IDDSI 4

Een ei hoort erbij. Maar wat doe je als je een gebakken ei of omelet niet meer kan eten door slikproblemen? Dan maken we hem gewoon na in een gemalen versie (niveau 4)! Maal er eventueel een boterham zonder korst (en zonder pitjes) door met wat lepels zuivelspread/hüttenkase/mayonaise of crème fraîche.

Benodigdheden:
– 1 ei
– Halve eetlepel zuivelspread/hüttenkase/mayonaise/crème fraîche
– Zout en peper
– staafmixer

Aan de slag:
1. Kook het ei voor 6-7 minuten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Pel het ei en scheid het witte van het gele. Mix het eiwit met de halve tot hele eetlepel vloeistof (zuivelspread, mayonaise etc.) met een staafmixer/blender. Prak het eigeel tot een gladde, dik vloeibare massa. Om het glad te krijgen voeg je mayonaise toe totdat het een glad mengsel is, eventueel met behulp van een blender of staafmixer.

3. Spreid het eiwit uit over een bordje en plaats het eigeel erop, zodat het eruit ziet als een spiegelei.

4. Warm eventueel kort op in de magnetron voor een warm eitje. Bestrooi met peper en zout.

Download hier het recept:

Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s