Pompoen-linzensoep – IDDSI 3


Een heerlijk vullende soep die ook nog eens heel gezond is! Dit recept komt uit op IDDSI 3 – dik vloeibaar.

Benodigdheden voor een 2 à 3 koppen soep:
– 1 middelgrote ui
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel currypasta
– 500 gram flespompoen (mag met schil)
– 1 winterpeen (ongeveer 100 gram geschild)
– 150 gram rode linzen
– 150 ml kokosmelk
– 700 ml groentebouillon
– limoensap naar smaak (optioneel)
– gemberpoeder naar smaak (optioneel)

Aan de slag:
1. Snijd alle groenten in stukjes en spoel de linzen goed af in een zeef. Verhit neutrale olie in een pan (zonnebloem- of kokosolie bijv.).

2. Fruit de ui en knoflook een paar minuten aan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de currypasta en eventueel het gemberpoeder toe. Bak voor 1 minuut mee en voeg dan de wortel en pompoen toe. Bak ook weer even mee voor 1 minuut.

3. Voeg de linzen en bouillon toe. Breng aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken voor zo’n 30 minuten. Roer regelmatig even door om aanbranden te voorkomen.

4. Voeg de kokosmelk toe aan de soep. Mix de soep helemaal glad met een staafmixer. Er mogen geen stukjes meer in zitten. Voeg daarna eventueel nog het limoensap toe.


Download hier het recept:


Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s