Roze koek – IDDSI 4

Deze roze koek is in een handomdraai gemaakt en smaakt net als een normale roze koek. Deze vloeibare variant komt uit op niveau  4 – glad gemalen.

Benodigdheden voor 1 roze koek:
– 1 roze koek
– melk

Aan de slag:
1. Snijd het roze glazuur met een mesje los van de koek. Mix het glazuur samen met een lepeltje water in een blender/hakmolen tot een dik vloeibare massa. Zet even opzij in een schaaltje.

2. Mix de rest van de koek samen met 1,5 à 2 eetlepels melk tot een gladgemalen dik vloeibare massa in de blender/hakmolen. Het mag niet door de tanden van de vork heen druipen, dan is het te dun en moet je meer koek toevoegen. Blijft het aan een gekantelde lepel vastplakken? Dan moet je nog iets meer melk toevoegen.

3. Spreid de gemalen koek uit op een schaaltje in de vorm van een ronde koek. Smeer het gemalen glazuur hierop uit, zodat het lijkt op een roze koek. Je kan hier eventueel een kleine serveerring voor gebruiken.

4. Zet eventueel nog even in de koelkast om het iets op te laten stijven of serveer direct.

Download hier het recept:

Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s