
Dit basisrecept voor gladde, dikvloeibare beschuit is makkelijk te maken. De smaak is lekker neutraal, dus je kan variëren met extra ingrediënten. Dit recept komt uit op niveau 4: glad gemalen.
Benodigdheden:
– 2 beschuiten
– 50-75 ml melk
Aan de slag:
1. Verwarm de melk zachtjes in een steelpan. Verkruimel de beschuiten hierboven en roer het goed door de melk heen.
2. Doe het melk-beschuitmengsel in een blender of kom met staafmixer. Voeg eventueel wat (poeder/vanille)suiker toe en bijv. een snufje kaneel. Mix tot een glad geheel, zonder stukjes. Controleer of het mengsel de goede consistentie heeft: het mag niet door de tanden van een vork heen druipen. Dan moet je nog meer beschuit toevoegen. Het mengsel mag niet aan een gekantelde lepel blijven plakken, dan is het te dik. Voeg dan halve eetlepels melk toe, totdat het mengsel de goede consistentie heeft.
3. Serveer het mengsel in een schaaltje of serveer het op een bordje in de vorm van een beschuit (gebruik hierbij eventueel een serveerring). Laat het mengsel niet te lang staan; het dikt nog wat in. Je kan het beschuit eventueel nog ‘besmeren’ met glad, smeerbaar beleg zoals jam of chocopasta.
Download hier het recept:
Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen
Disclaimer: De temperatuur van het eten en drinken en hoe lang het staat voordat het geconsumeerd wordt, heeft invloed op de uiteindelijke consistentie. De consistentie van een product kan per merk verschillen. Kijk altijd goed naar de consistentie, voordat je deze serveert of nuttigt.
Hallo, Hartelijke dank voor dit recept IDDSI 4
Ik heb echter de indruk dat op de foto bosbessen stukjes te zien zijn. Kan het zijn dat het beleg dat op de beschuitpap ligt niet overeenstemt met de gladgemalen IDDSI 4 ?
Met vriendelijke groeten, Isabel Gosset
________________________________
LikeLike
Beste Isabel,
Bedankt voor je reactie! Goed dat je het opmerkt. Je moet namelijk altijd goed opletten of het beleg ook aan het voorgeschreven IDDSI niveau.
Bij dit recept heb ik jam gebruikt, welke glad was. Het lijkt inderdaad wat bobbelig, dus ik snap je vraag. Kortom: let altijd goed op!
Groet,
Annelinde
LikeLike