Sinaasappelcake – IDDSI 4 en 5


De combinatie van cake met sinaasappel is erg lekker! Ik vond het geen straf om beide varianten op te eten, nadat ik had geëxperimenteerd met dit recept. Ik heb een smeuïge, fijngemalen versie gemaakt (niveau 5) die nog hele kleine stukjes bevat, zie de foto hierboven. De tweede versie is helemaal glad gemalen (niveau 4), zie de foto onderaan.

Benodigdheden:
– 1 plak cake

Voor niveau 5
– 1 eetlepel (volle) yoghurt
– 1 eetlepel sinaasappelsap

Voor niveau 4
– 2 eetlepels (volle) yoghurt
– 2-3 eetlepels sinaasappelsap

Aan de slag:
1. Voor niveau 5: leg de plak cake op een bordje en besprenkel met de eetlepel yoghurt en sinaasappel. Prak dit fijn totdat het een fijngeprakte, smeuïge substantie geworden is. Vorm het mengsel naar de vorm van een plak cake.

2. Voor niveau 4: verkruimel de cake in stukjes boven een mengkom, hoge maatbeker of blender . Schenk de lepels yoghurt en sinaasappelsap hierbij. Maal fijn met een blender of staafmixer tot er geen klontjes meer in zitten. Serveer in een schaaltje.

Serveertip: serveer eventueel met een toef slagroom.


Download hier het recept:Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s