Broodpudding uit de oven – IDDSI 4, 5 en 6


Een lekker alternatief voor een normale boterham bij het ontbijt. Dit recept is gemaakt voor niveau 6, waarbij het zacht & smeuïg gemaakt is maar toch enigszins stevig en voor niveau 4/5, waarbij de broodpudding meer vloeibaar en glad is.

Benodigdheden:
voor niveau 6 – zacht & smeuïg (foto hierboven):
– 1 snee brood met korst
– 70 ml melk
– snufje kaneel
– halve banaan (het liefst erg rijp)
– theelepel honing of (poeder)suiker
– 1 ei
– klein stukje chocola (zo’n 10 gram) met een mesje in kleine stukjes gesneden of wat liksels chocopasta

voor niveau 4/5 – glad gemalen (foto onderaan de tekst):
– 2 sneetjes brood zonder korst zonder pitjes
– 100 ml melk
– snufje kaneel
– 50 gram banaan (het liefst erg rijp)
– theelepel honing of (poeder)suiker
–  klein stukje chocola (zo’n 10 gram) met een mesje in kleine stukjes gesneden of wat liksels chocopasta

Verdere benodigdheden:
– staafmixer/blender
– eenpersoonsschaaltje

Aan de slag:
1. Voor beide niveaus scheur je het brood in kleine stukjes en doe je dit in een kom. Schenk de melk erover heen. Prak de banaan helemaal fijn in de kom met het brood. Doe ook de kaneel en suiker/honing erbij. Laat even staan voor 5-10 minuten.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

3. Mix met de staafmixer (of eventueel een blender) tot een glad geheel. Er mogen geen klontjes meer in zitten.

4. Alleen voor niveau 6: breek een ei boven het gemixte mengsel en roer het ei er doorheen. Vet het eenpersoons ovenschaaltje in met een beetje roomboter of zonnebloemolie.

5. Giet het gemixte mengsel over het in eenpersoons ovenschaaltje. Leg de kleine stukjes chocola erop.

6: Voor niveau 4 en 5: zet het schaaltje voor zo’n 10 minuten in de oven, totdat de chocola gesmolten is.

Voor niveau 6: zet het schaaltje in de oven voor zo’n 30 minuten of totdat er een satéprikker schoon uit de pudding komt. Eet in kleine stukjes.

Tip: gebruik een grotere ovenschaal en vermenigvuldig het recept tot het gewenste aantal personen.

Varieer met jam ipv chocola.


Download hier het recept:



Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

2 thoughts

  1. Hoi! Dit recept gister als inspiratie gebruikt voor een hartige vorm van broodpudding tijdens ons kerstdiner. Ik heb de banaan vervangen door kipragout en de melk door bouillon. Even in laten weken, goed mixen en vervolgens 10 minuten de oven in. Het was een groot succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s