Mango cheesecake in glas – IDDSI 4


Dit recept is lekker als dessert of fris tussendoortje. Je kan in plaats van de mascarpone ook andere roomkaas gebruiken, maar ik vond de mascarpone persoonlijk het lekkerst. Dit recept is glad gemalen en daarom niveau 4.

Benodigdheden voor 2 grote glazen:
– 5 biscuitjes
– 175 gram mango in blokjes
– 75 gram mascarpone
– 15-20 gram poedersuiker
– staafmixer

Aan de slag:
1. Leg de biscuitjes op een schaaltje en besprenkel met een aantal lepels heet water of melk totdat de biscuitjes volledig nat zijn geworden. Bij mij waren dit zo’n 5 lepels. Laat even staan. Mix daarna met een vork of eventueel met een staafmixer helemaal glad. Schep in een glas.

2. Mix 75 gram mango met de staafmixer en houd apart in een schaaltje voor de garnering.
Mix de overige mango met de mascarpone en poedersuiker in een hoge beker tot een gladde massa.

3. Schenk de mangoroom op de koekjesbodem in het glas. Schep daar bovenop de mangopuree.

4. Zet voor minstens 2 uur in de koelkast. Serveer direct.

Tip: gebruik eventueel ontdooide diepvries mangoblokjes.



Download hier het recept:



Dat is even slikken: recepten voor mensen met slikproblemen

Plaats een reactie